Цікаве

Для любителів кави та чаю: цікаве наукове дослідження

Людина надає перевагу каві чи чаю через генетичної схильності. Це з’ясували японські вчені, розповідає 1News.

Вони провели масштабний експеримент і з’ясували, що харчові звички людей безпосередньо залежать від генетики. Причому це стосується не тільки чаю і кави, а й алкоголю, молочних продуктів і м’яса.

В результаті дослідження вчені знайшли 10 факторів харчування, які пов’язані зі спадковістю. Виявилося, що деякі з мутацій відповідають за чутливість до гіркоти кави, тоді, як інші – до гіркоти хініну. Саме він входить до складу деяких безалкогольних напоїв.

Найкорисніша кава – без добавок

У той же час вчені відзначили, що люди з генетичною чутливістю до гіркоти кофеїну, п’ють каву в кілька разів більше, ніж ті, у кого такої схильності немає. При цьому, ті люди, у яких є велика чутливість до гіркоти хініну, п’ють мало кави.

Вчені відзначають, що згідно з їх дослідженням, наші смакові переваги закладені генетикою. Саме вона допомагає зробити вибір на користь чаю або кави.

Джерело: Nature

Back to top button