Цікаве

Дієтологи назвали два кращі фрукти для зниження рівня «поганого» холестерину

Високий рівень холестерину здатний провокувати закупорку артерій і підвищувати ризик розвитку серцевих захворювань. Здорова дієта дозволяє нормалізувати його зміст, особливу увагу слід звернути на кілька фруктів, на що вказали дієтологи.

Експерти відзначають, що є безліч продуктів, що сприяють зниженню рівня холестерину. Наприклад, овес робить це завдяки вмісту великої кількості клітковини, тоді як деякі види риби корисні через наявність омега-3.

Однак найкраще з цим справляються яблука. Даний фрукт багатий найбільшим обсягом клітковини, включаючи особливий “розчинний” тип, відомий як пектин. Згідно з висновками фахівців Клініки Майо, розчинна клітковина сприяє зменшенню рівня ЛПНЩ.

Відбувається це завдяки зменшенню кількості всмоктуваного в кров холестерину. Опубліковане в Європейському журналі харчування дослідження теж підтверджує, що наявний в яблуках пектин виступає одним з кращих для зниження рівня холестерину серед фруктових джерел.

Джерело dailynews.kyiv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 5 =

Back to top button