Цікаве

Дієтолог порадив, як поповнити в організмі запаси вітамінів на зиму

Початок осені – найсприятливіший час, щоб запастися вітамінами на зиму. Тому дієтологи радять їсти побільше свіжих овочів і фруктів, передає 1NEWS з посиланням на Країну Здоров’я.

За словами дієтолога Карини Дайнеко, такі фрукти, як слива і груша, наприклад, дуже багаті вітамінами і мінералами.

“Це м’яка клітковина і в сливі її не так багато, як, наприклад, у винограді або кавуні. Тому ці продукти можна вживати людям з цукровим діабетом. Груша – природний сорбент, який очищає кишечник. Але її слід споживати окремо від іншої їжі”, – зазначила Дайнеко.

Дієтолог також застерегла, що людям із запальними захворюваннями шлунка і кишечника грушу варто вживати обережно, тому що це досить важкий продукт.

А ось гарбуз дієтолог називає справжнім національним суперфудом. Перш за все, через великий вміст заліза.

“Гарбуз багата вітамінами групи В. Багата калієм, який дуже благотворно позначається на серцево-судинній системі, допомагає виводить зайву рідину”, – підсумувала Дайнеко.

Порада: щоб отримати від овочів і фруктів максимальну користь, їжте їх в першій половині дня і не більше 350 грамів за раз.

 

 

 

 

Tags

Останні новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Close
Close