Цікаве

Дієтолог назвав кращий час для сніданку

Сніданок – це найважливіший прийом їжі за весь день. Він допомагає відчути себе краще, заряджає енергією і налаштовує на продуктивний день, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Який же час після пробудження оптимальний для сніданку? На це запитання відповів кандидат медичних наук, лікар-дієтолог Андрій Бобровський.

«Сніданок покликаний дати енергію на рух, роботу мозку, щоб пройшла сонливість. Для цього призначений не тільки душ, а й сніданок», – пояснив фахівець.

Він уточнив, що оптимально буде запланувати перший прийом їжі протягом півтори години після пробудження. Бобровський також рекомендував намагатися приймати їжу приблизно в один і той же час, втім, різниця в кілька хвилин або навіть півгодини великої ролі не грає. А у вихідні і зовсім можна відійти від правил. Головне, дотримуватися їх в інші дні.

Таку необхідність Бобровський пояснює тим, що травна, а з нею і нервова система адаптуються до певного часу, а це дозволяє людині насититися адекватною кількістю їжі.

Тим часом потреба є ночами свідчить про розлад харчової поведінки і зазвичай супроводжується відсутністю сніданків у людини.

Тому якщо у людини зайва вага і вранці взагалі не хочеться їсти, а ввечері або вночі вона переїдає, однозначна рекомендація – снідати через не можу і через не хочу.

 

 

 

 

 

Back to top button