Цікаве

Discovery та WarnerMedia домовились про злиття

Сума угоди становить $43 млрд, її планують закрити в середині 2022 року

Американська медіакомпанія Discovery, Inc. і корпорація WarnerMedia (належить AT&T) домовилися про злиття.

Про це інформує 1NEWS.

У межах угоди акціонери AT&T отримають 71% акцій нової компанії, ще 29% дістанеться акціонерам Discovery.

Сума угоди становить $43 млрд, її планують закрити в середині 2022 року.

Новий медіахолдинг буде володіти однією з найбільших бібліотек відеоконтенту у світі – майже 200 тисяч годин різних програм. Компанія також отримає права на більш ніж 100 популярних брендів, зокрема HBO, Warner Bros., Discovery, CNN, Cartoon Network, Eurosport, Animal Planet і багато інших.

На тлі новин про злиття цінні папери Discovery на торгах Нью-Йоркської біржі злетіли на 17,9% (до $42 за акцію). Акції AT&T подорожчали на 4,5% – до $33,7. Злиття WarnerMedia і Discovery дозволить їм зміцнити свої позиції на ринку стрімінгових сервісів і дозволить поборотися з такими медіагігантами, як Netflix і Disney.

Майбутній платформі будуть належати права на фільми й телепередачі Warner Bros (зокрема, “Друзі” і “Теорію великого вибуху”), HBO (“Гра престолів”), а також реаліті-шоу Discovery про природу, кулінарію тощо.

Злиття має стати рятівним виходом з кризи, в якій останні часи перебуває WarnerMedia. Раніше студія Warner Bros. повідомила, що випустить всі фільми свого виробництва водночас у кінотеатрах і на стрімінговому сервісі HBO Max.

Джерело: Суспільне

Back to top button