Цікаве

Десерт з гарбузом та яблуками (краще каші)

Десерт з гарбузом та яблуками (краще каші)

Содержание

Продукти для блюда

  • гарбуз – 250 – 300 гр.
  • яблука – 6 – 6 шт.
  • родзинки — 2/3 ст.
  • рис (звичайний) – 1 ст.
  • окріп ~ 250 гр.
  • вершкове масло — 100 гр.
  • сахар — 5 ст.л.
  • сіль — щіпка
  • мелена суміш перців – 0,5 ч.л.
  • кориця, кардамон, гвоздика — за бажанням

Як готувати?

Гарбуз та яблука ріжемо на середні шматочки.

Занадто маленькі шматочки робити не варто.

На сковороду кладемо шматок вершкового масла|мастила|, викладаємо підготовлені гарбуз і яблука і на середньому вогні починаємо їх смажити.

Додаємо цукор до смаку.

Я додала 5 столових ложок цукру.

Відразу ж висипаємо добре промити родзинки і гасимо хвилин 10, поки не виділиться сік з яблук і гарбуза.

Тепер додаємо щіпку солі, 0,5 год. ложки суміші перців і перемішуємо.

Якщо ви любите, тут можна додати трохи кориці, кардамону, гвоздики, ваніліну.

Висипаємо в сковороду склянку добре промитого рису. Рис я промивала до «чистої води».

Додаємо окріп. Звертаю Вашу увагу: вода має бути гарячою, щоби не втратити температуру.

Точну кількість води для цієї кількості інших інгредієнтів я дам у рецепті.

Накриваємо сковороду кришкою і на маленькому вогні готуємо, доки рис не стане майже готовим. На це йде хвилин 15-20. Якщо води недостатньо, її можна долити.

Якщо вода ще залишилася, її необхідно випарувати з відкритою кришкою.

Накриваємо сковороду кришкою та залишаємо наш фруктовий плов на 20 хвилин, щоб рис «дійшов».

Думаю, ви вже здогадалися, що ми з вами приготували фруктовий плов із яблуками та гарбузом.

Не знаю як вам, а для мене ця страва набагато смачніша за звичайну кашу з гарбузом і яблуками.

Відеоурок

Back to top button