Десерт з гарбузом та яблуками (краще каші)
Содержание
Продукти для блюда
- гарбуз – 250 – 300 гр.
- яблука – 6 – 6 шт.
- родзинки — 2/3 ст.
- рис (звичайний) – 1 ст.
- окріп ~ 250 гр.
- вершкове масло — 100 гр.
- сахар — 5 ст.л.
- сіль — щіпка
- мелена суміш перців – 0,5 ч.л.
- кориця, кардамон, гвоздика — за бажанням
Як готувати?
Гарбуз та яблука ріжемо на середні шматочки.
Занадто маленькі шматочки робити не варто.
На сковороду кладемо шматок вершкового масла|мастила|, викладаємо підготовлені гарбуз і яблука і на середньому вогні починаємо їх смажити.
Додаємо цукор до смаку.
Я додала 5 столових ложок цукру.
Відразу ж висипаємо добре промити родзинки і гасимо хвилин 10, поки не виділиться сік з яблук і гарбуза.
Тепер додаємо щіпку солі, 0,5 год. ложки суміші перців і перемішуємо.
Якщо ви любите, тут можна додати трохи кориці, кардамону, гвоздики, ваніліну.
Висипаємо в сковороду склянку добре промитого рису. Рис я промивала до «чистої води».
Додаємо окріп. Звертаю Вашу увагу: вода має бути гарячою, щоби не втратити температуру.
Точну кількість води для цієї кількості інших інгредієнтів я дам у рецепті.
Накриваємо сковороду кришкою і на маленькому вогні готуємо, доки рис не стане майже готовим. На це йде хвилин 15-20. Якщо води недостатньо, її можна долити.
Якщо вода ще залишилася, її необхідно випарувати з відкритою кришкою.
Накриваємо сковороду кришкою та залишаємо наш фруктовий плов на 20 хвилин, щоб рис «дійшов».
Думаю, ви вже здогадалися, що ми з вами приготували фруктовий плов із яблуками та гарбузом.
Не знаю як вам, а для мене ця страва набагато смачніша за звичайну кашу з гарбузом і яблуками.