Цікаве

Державна енергокомпанія Сальвадору буде майнити криптовалюту з вулканів

Компанія LaGeo повинна почати майнінг криптовалют на державному рівні за рахунок «дешевої, 100% чистої та відновлюваної енергії вулканів», написав президент Сальвадора Найіб Букела у Twitter, передає 1NEWS з посиланням на budport.com.ua.

LaGeo управляє двома геотермальними електростанціями, розташованими в регіонах Ахуачапан і Берлін. Ресурсний потенціал компанії – 644 МВт, але на даний момент вона використовує всього лише його третину.

За словами Букела, інженери будують нову свердловину: її експлуатація забезпечить вироблення 95 МВт. «Починаємо створення повномасштабного хаба з майнінгу біткойнів», – написав президент.

9 червня біткойн став офіційною валютою Сальвадора нарівні з доларом США. Уряд країни протягом 90 днів має створити інфраструктуру під платежі в криптовалюті і зробити на базі Банку криптогаманець, на якому будуть зберігатися $150 млн токенами. Це дозволить швидко обмінювати криптовалюту на долари.

Президент Найіб Букела повідомляв, що визнання біткойна офіційним платіжним засобом спростить для громадян країни, що працюють за кордоном, відправку грошей на батьківщину. Ці кошти складають близько 20% ВВП Сальвадора.

 

 

 

 

Back to top button