Цікаве

День залізничника України 2020: історія свята

Сьогодні, 4 листопада, в Україні відзначається професійне свято працівників залізничного транспорту – День залізничника. Якщо у вас є друзі або знайомі, які працюють в цій галузі, не забудьте їх привітати з Днем залізничника, рекомендує 1News.

 

День залізничника України: історія і значення свята

В Україні День залізничника щорічно відзначається 4 листопада, згідно з Указом президента №1140/2002 від 11 грудня 2002 року.

Дата свята вибрана не випадково. В цей день у 1861 році, ще за часів Австро-Угорської імперії, до Львова прибув перший поїзд. Він називався “Ярослав”. Це був потяг міжнародного сполучення, що з’єднував Відень, Краків, Перемишль і Львів. Зараз Львів знаходиться на території сучасної України, і День залізничника приурочений саме до цієї події.

У 1991 році була створена Державна адміністрація залізничного транспорту України. А в 1996 році був прийнятий Закон України “Про залізничний транспорт”.

На сьогоднішній день головним органом управління залізничним транспортом в Україні є Укрзалізниця, в сферу якої входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна і Придніпровська залізниці, а також інші підприємства і організації єдиного виробничо-технологічного комплексу.

Джерело: Сьогодні

Back to top button