Цікаве

День Сили слов’ян 5 жовтня: ритуали та обряди

Cьогодні один з Днів Сили року, яких, як ми знаємо, існує 12. Вісім з них утворені накладанням восьмиконечної зірки на коло календаря. Це два сонцестояння, два рівнодення і чотири серединні точки між ними, розповідає 1News.

Крім того, існують і ще чотири точки, пов’язані з рухом Землі навколо Сонця. Це точка перигелію (максимальне наближення Землі до Сонця 6 січня), афелію (точка максимального видалення Землі від Сонця 6 липня) і серединна точка між перигелієм і афелієм (5 квітня).

Дати 6 січня, 6 липня і 5 квітня утворюють на колі календаря своєрідний “тризуб”, а “древко” цього “тризуба” вказує на дату 5 жовтня. До речі, між точками перигелію і афелію земної орбіти лежить значна відстань в більш ніж п’ять мільйонів кілометрів.

Як і інші Дні Сили року, вважається, що день 5 жовтня також викликає вібрацію всіх пірамідальних споруд нашої планети. У стародавніх слов’ян з 5 жовтня починалися мантичні обряди, які використовували для отримання прогнозів. Також саме в цей день на млинах починали інтенсивний помел борошна до зими.

Як ми можемо для себе використовувати цей день? Він пов’язаний з Троїчністю, так як є “древком” “тризуба”. Троїчність пов’язана з такими символами, як Тришули (індійський тризуб), Тримурті (тріада індуїстського пантеону), Троян (слов’янський бог цілительства), Триглав (триголовий слов’янський бог).

Тому, якщо в цей день змішати в посудині воду з трьох джерел і випити, то можна позбутися усілякого зла, вірили слов’яни. Якщо знайти джерела складно, можна використовувати воду з трьох різних бюветів або навіть придбати в магазині три різні пляшечки з різними марками мінеральної води і змішати воду з них.

Підійде також приготування страви з трьох плодів і прогулянка в три сприятливих місця – всі прояви троїчності обдаровують в цей день потужною енергією.

День також сприятливий для медитацій, загадування бажань, спокійної прогулянки мальовничими місцями природи.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

Джерело: Обозреватель
Back to top button