Цікаве

День молоді 2021: дата та історія свята

Уже в найближчі вихідні українці відзначатимуть День молоді-2020. Це свято юності, літа і позитиву – гарна нагода привітати всіх юнаків і дівчат, а також людей, хто молодий душею. Коли відзначається День молоді України, і що це за дата, розповідає 1News.

Коли День молоді святкується в Україні у 2021 році

День молоді не має фіксованої дати, оскільки щорічно відзначається в останню неділю червня. І в 2021 році це свято припадає на 27 червня.

Примітно, що наступного дня, у понеділок, 28 червня, відзначатимеся ще одне вагоме свято – День Конституції України, яке встановлене на державному рівні і є вихідним.

Тож українці, і молодь зокрема, цьогоріч отримають для святкування та відпочинку цілих три вихідних дні поспіль – з суботи, 26 червня, до понеділка, 28-го числа.

День молоді України: історія і значення свята

Історія сучасного Дня молоді сягає своїм корінням ще в радянські часи. У 1958 році чинним урядом СРСР було встановлено День радянської молоді, який почав святкуватися в останню неділю червня.

А пізніше, після здобуття Україною незалежності, в 1994 році, президент Леонід Кравчук з ініціативи молодіжних організацій підписав указ №323/94 про святкування Дня молоді, який також припадає на останню неділю червня.

Крім України свято молоді в червні також відзначають у багатьох пострадянських країнах. А ще існує Міжнародний день молоді, який встановлений ООН 12 серпня, Всесвітній день молоді – 10 листопада, Міжнародний день солідарності молоді – 24 квітня.

Джерело: Сьогодні

Back to top button