Цікаве

День Марії Магдалини 2021: що не можна робити

У середу, 4 серпня, православні відзначають День пам’яті Марії Магдалини – святої рівноапостольної мироносиці, вірної послідовниці Ісуса Христа.

У народі свято відоме під назвою Марія Ягідниця, Мар’їн день, Мироносиця. Про головні традиції та прикмети свята розповідає 1News.

Хто така Марія Магдалина

За Біблією, Марія Магдалина була родом з міста Магдала, розташованого на західному березі Генісаретського озера. Після того, як Ісус Христос вигнав з неї сім бісів, вона почала нове життя та пішла услід за Спасителем.

Свята була свідком розп’яття Христа на Голгофі та Його поховання, а також однією з жінок-мироносиць, яким явився ангел з благою звісткою про Воскресіння Спасителя. Магдалина першою побачила воскреслого Христа, і їй Він доручив розповісти апостолам про Його воскресіння.

За Біблією, Ісус Христос вигнав з Марії Магдалини сім бісів

 

У чому допомагає Марія Магдалина

Марія Магдалина вважається заступницею місіонерів і проповідників, учителів та працівників соціальної сфери. Їй моляться про смирення, дарування віри, сміливість, зцілення від біснування і блудної пристрасті.

Марія Магдалина вважається заступницею місіонерів і проповідників

Традиції в День Марії Магдалини: що можна робити

На Марію Мироносицю дівчата моляться святій про красу. У зв’язку з цим існує звичай збирати ранкову росу в срібну ємність і вмиватися нею.

Водночас для худоби і рослин роса вважалася шкідливою: цього дня її обтрушували з насаджень, а тварин залишали в стійлах.

У свято також збирали ягоди та робили заготовки на зиму (звідси назва – Марія Ягідниця).

На Марію Мироносицю дівчата збирають ранкову росу

Що не можна робити на Марію Магдалину

На Марію Магдалину заборонялося працювати в полі під час дощу – згідно з прикметою, це загрожувало ударом блискавки. Якщо роботу не можна було відкладати, до святої Марії Магдалини молилися про заступництво.

Дівчатам 4 серпня не належить займатися важкою роботою – щоб не надірвати здоров’я. Також, згідно з повір’ями, не варто вирішувати фінансові питання, позичати, брати кредит тощо.

На Марію Магдалину заборонялося працювати в полі під час дощу

Прикмети 4 серпня

Багато роси – буде сірий льон.

Гроза – буде вдосталь сіна.

Грім гримить безперервно – до швидкого граду.

Молитва до святої Марії Магдалини

Молитва до святої Марії Магдалини
Джерело: Обозреватель
Back to top button