Цікаве

Де засмагати в Києві: 7 найкращих пляжів

Літо у розпалі, а значить настав час для прийому сонячних ванн, відпочинку з друзями та літніх ігор на пляжі. З 19 червня відкрилися пляжі Києва для купання. Перевірка визначила, що якість води у водоймах на належному рівні, але відвідувачам радять дотримуватися соціальної дистанції та користуватися антисептиками.

1News розповідає про міські пляжі, на яких ви зможете комфортно відпочити на берегах Дніпра і озер Києва. 

Найпопулярніше місце для літнього відпочинку, багате пляжними зонами у межах міста – Гідропарк. Розповімо докладніше про його пляжі.

Пляж “Венеція”

Одне з найпопулярніших місць літнього відпочинку у киян і гостей столиці. Поруч знаходиться Венеціанський острів, Русанівський канал і масив Микільська Слобідка. Чистий пісок, добре розвинена інфраструктура, можливість сховатися від променів палючого сонця в тіні дерев, що ростуть поблизу, або взяти парасольку з лежаком, шезлонгом на прокат, наявність фуд-зони, платних і безкоштовних розваг – все це робить відпочинок на пляжі максимально комфортним. Пляж знаходиться в районі станції метро “Гідропарк”, праворуч від Венеціанського мосту. Вхід на пляж безкоштовний.

Пляж “Дитячий”

Чиста вода і пісок, пологий спуск у воду і не глибока водна частина – все це робить пляж зручним і безпечним для відпочинку сімей з дітьми. На прокат можна взяти шезлонги, парасольки, надувні м’ячі, жилети, круги. На пляжі працюють рятувальники. Поруч фуд-зона. Пляж знаходиться зліва від Венеціанського мосту. Вхід дозволений тільки з дітьми.

Пляж “Золотий”

Якщо вам подобається відпочинок з мінімальною кількістю людей навколо, тоді вам на “Золотий” пляж. Він знаходиться далеко від центральних пляжів Гідропарку і дістатися сюди трохи складніше, але це того варте. Від станції метро “Гідропарк” потрібно йти у зворотний бік від Венеціанського мосту до моста Патона. Пісок і вода тут значно чистіші, ніж на інших столичних пляжах. Тут не працює фуд-зона і немає розваг, але обладнані туалет, кабінки для переодягання і є медпункт. З берегової зони пляжу відкривається прекрасний вид на Києво-Печерську лавру.

Пляж “Молодіжний”

Ще один пляж Гідропарку, який добре відомий серед молоді та підійде для любителів відпочинку у веселих і галасливих компаніях. Популярне місце для знайомств. На пляжі є безкоштовні дерев’яні лежаки. В оренду здають шезлонги і парасольки. Поруч багато розваг, кафе і наметів з їжею. Щоб потрапити сюди, потрібно після Венеціанського моста пройтися пішки 300 метрів прямо і ліворуч буде пляж. Близько пляжу був відомий Bora Bora Beach Club.

Пляж Центральний

Найпросторіший пляж столиці, знаходиться в самому центрі. Достатньо лише перейти по Пішохідному мосту на Труханів острів, і ви на пляжі. Вхід безкоштовний. Краса природи острова, чистота піску, велика кількість кафе, розваг, хороша інфраструктура робить це місце зручним для відпочинку. За чистотою піску на пляжі регулярно стежать. Можна сміливо відправлятися засмагати. З берегової лінії відкривається вид на вежі стадіону Динамо, Арку дружби народів і схили Володимирської гірки. Якщо дивитися особою на Центральний пляж, то трохи вліво від моста знаходиться парашутна вишка. Побувавши на пляжі, обов’язково загляньте сюди і спробуйте цю екстремальну розвагу.

Не тільки на берегах Дніпра розкинулися пляжі, багато їх є і на берегах озер.

Пляж на озері в Пущі-Водиці

Чистий затишний пляж знаходиться далеко від міської метушні у лісовій зоні Святошинського району. Тут можна насолодитися відпочинком на свіжому повітрі. Із зручностей є шезлонги, кабінки для переодягання, туалет, урни. Поруч є кілька простих кафе. На прокат можна взяти катамарани, човни і здійснити прогулянку по озеру, оцінивши за достоїнством красу місцевої природи. Ближче до лісової зони можна розвести багаття і приготувати свою їжу. Дістатися сюди не легко, але відпочинок на озері того варто.

Пляж на озері Тельбін

Пляж знаходиться в житловому масиві Березняки Дніпровського району столиці. Тут є чистий піщаний пляж, а також невеликий платний з шезлонгами. Поруч багато кафе і ресторанів, спортивних майданчиків для дітей і дорослих. Працюють рятувальники, кабінки для переодягання. В оренду можна взяти човна або катамарани і помилуватися мальовничою красою озера Тельбін.

Джерело: Сьогодні

Back to top button