Цікаве

Датчик абсолютного тиску: функції, ознаки поломки, критерії вибору*

У системі автомобіля передбачено кілька датчиків. Усі вони вкупі впливають на коректність роботи двигуна. Вихід з ладу хоч одного сенсору призведе до поломки мотору, тому водієві слід уважно стежити за станом запчастин. Один з таких приладів – датчик абсолютного тиску. Зламаний елемент неможливо відремонтувати. Доведеться купити новий вузол. З асортиментом на Ланос можна ознайомитися за посиланням https://zapchastizaz.com.ua/476-datchik-absolyutnogo-davleniya-lanos. А ми розкажемо про ознаки відмови деталі та особливості її вибору.

Що вказує на відмову сенсору

Характерні симптоми того, що треба міняти датчик абсолютного тиску:

  • Занадто велика витрата палива. Сенсор передає до системи некоректні дані про витрату бензину. Вона у свою чергу дає команду підвищити об’єм палива.

  • Зменшення потужності двигуна. Тяга стає менше, автівка погано розганяється. Ця непряма ознака може свідчити про інші проблеми в механізмі машини, тому слід провести комплексну діагностику.

  • Запах бензину. Він відчувається поряд з дросельною заслінкою. Неприємний запах палива виникає через те, що датчик дає системі команду збільшити розхід палива. Воно переливається.

  • Нестабільні оберти. Вони з’являються на холостому ходу. При цьому зміни відбуваються без втручання з боку водія.

  • Провали в роботі двигуна. Вони відчуваються під час змін режимів у роботі двигуна: старту, розгону, перемикання передач та ін.

  • Проблеми с запуском двигуна. Його не вдається завести з першого разу.

  • Підвищення шкідливих викидів та появлення білястого диму. Викиди можна перевірити при відповідних вимірах. Білястий дим можна побачити.

Усі ці ознаки складно назвати прямими. Багато з них з’являється при виході з ладу інших вузлів, наприклад, датчика температури. Ці два прилади не можуть функціонувати окремо. При виході з ладу одного з них через деякий час зламається інший пристрій. Тому при появі таких симптомів потрібно перевірити всі сенсори.

Діагностику можна провести самостійно. Вам потрібно виміряти напругу та опір трьох контактів, які поєднують датчик абсолютного тиску з системою. Для цього знадобиться мультиметр.

На що звернути увагу при купівлі датчика тиску

При придбанні нового вузла слід враховувати модель автівки та виробника. Фахівці радять придбавати нові запчастини за VIN-номером. Також можна розказати консультанту магазина технічні параметри машини. За ними продавець підбере для вас нові деталі.

Модифікація машини – не єдине, що треба враховувати при купівлі нового датчика. Також слід звернути увагу на виробника. Від нього залежить ресурс нового сенсору. Краще за все купувати оригінальні запчастини. Якщо говорити про Lanos, то елементи для цієї марки поставляє General Motors. Його продукція має високу якість. Проте вона занадто дорого коштує. Тому багато водіїв обирає деталі сторонніх виробників. При цьому слід відмовитися від китайських товарів.

*на правах реклами

Back to top button