Цікаве

Данія зняла обмеження в’їзду для українців: які правила

Уряд Данії відмовився від “кольорової моделі”, яка ділила країни за рівнем захворюваності на COVID-19. Від понеділка, 25 жовня, для українців та громадян інших держав спростили процедуру перетину данських кордонів.

Туристи та мешканці країни тепер можуть відмовитися від обов’язкового тестування перед в’їздом та самоізоляції після нього, повідомляється на офіційній сторінці посольства України в Данії, передає 1News.

Для спрощеної процедури необхідно надати органам прикордонного контролю COVID-сертифікат.Електронний документ повинен містити підтвердження, що його власник зробив одне або два щеплення вакциною проти коронавірусу. Приймається також результат негативного тесту на COVID-19.

 

Якщо в туристів немає COVID-сертифіката, їм доведеться зробити тест протягом доби після в’їзду на територію Данії. Нагадаємо, що вимога щодо тестування до приїзду – скасована.

У випадку, якщо громадянин іноземної держави перехворів на коронавірус, необхідно показати медичну довідку, що підтверджує позитивний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зробленого не менш ніж за 14 днів, але не більш ніж за рік до в’їзду в Данію.

“Уряд залишив за собою право швидко відновити всі обмеження в разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з появою за кордоном нових варіантів вірусу COVID-19, які можуть становити ризик для Данії”, – сказано в зверненні.

Джерело: офіційна сторінка посольства України в Данії

Back to top button