Цікаве

Clubhouse підтверджує витік даних своїх аудіопотоків

Соціальна мережа Clubhouse підтвердила, що в додатку стався витік даних.

 

Одному з користувачів вдалося потрапити в кілька кімнат і отримати доступ до розмов, які він потім транслював на інший сайт, розповідає 1News.

Clubhouse заявив, що заблокував користувача. Компанія також встановила нові заходи безпеки для запобігання повторної потокової передачі розмов.

Інтернет-обсерваторія Стенфордського університету першою повідомила про інцидент, але технічний директор програми Девід Тіль підкреслив, що поширення даних не було зловмисним або зломом.

Замість цього він сказав, що це більше пов’язано з тим, що користувач вирішив порушити умови обслуговування Clubhouse.

Злом даних є навмисними і зазвичай здійснюються кимось, хто зламав систему для крадіжки даних.

З іншого боку, витік даних – це інцидент, під час якого конфіденційна інформація потрапляє в середовище, що не має дозволу на доступ до інформації.

Інцидент стався через те, що користувач зрозумів, що можна одночасно перебувати в кількох чатах.

Зрозумівши, як це працює, користувач міг підключити API Clubhouse до свого веб-сайту і поділитися своїм логіном віддалено з будь-яким користувачем в інтернеті, який хотів слухати аудіочати з програми.

Засновники додатки Clubhouse розробляють способи монетизації в соціальній мережі. А поки вони розбираються з цим, великі компанії вже зосередилися на формуванні своєї цільової аудиторії в новій соцмережі.

 

Джерело: ВВС

 

Back to top button