Цікаве

Чим зайняти дітей влітку: цікаві ідеї

Дуже часто період канікул обертається для дитини справжнім розчаруванням: цілодобово нікуди себе подіти, нічим зайнятися, нікуди піти. 1News розповідає ідеї, які можуть стати вам у пригоді, аби літо не перетворилося на суцільну нудьгу.

Відвідати дитячий театр

Театральний світ – дуже особливий, знайомство з ним неодмінно зробить життя дитини яскравішим та цікавішим. Тому важливо заохочувати дітей до відвідування театру, тим більше, що ходити туди – справжнє задоволення.

Дитячий театр поєднує в собі веселу гру, казкову історію, яскраві декорації та костюми. Завдяки інтерактивній складовій, у маленького глядача розвивається фантазія, критичне мислення, емоційний інтелект та загалом розширюється його світогляд. Створюються сприятливі умови для розвитку унікального бачення світу. Після вистави запитайте дитину про її враження та емоції, а потім – розкажіть про свої.

Сходити в контактний зоопарк

Перш за все, це місце, де можна відчути дотик природи та поспілкуватися з тваринами. Діти із величезним захопленням стежать за морськими свинками, пестять африканських їжаків з м’якими голками, годують декоративних кроликів і єнотів. Не менший захват викликають поні та лами.

Крім цього, у контактному зоопарку можна отримати додаткові знання про життя тварин та просто провести час у спостереженнях. Головний плюс контактного зоопарку – він дає можливість познайомити дитину з новим для неї світом тварин, відкрити їй нові горизонти та здивувати, і чудово, що саме у цей зворушливий момент ви будете поруч.

Пограти в ігри

Від гаджетів у наш час не втекти, та куди ефективніше не обмежувати дитину повністю від девайсів, а зосередитися на тому, щоб вона корисно проводила із ними час. Замість перегляду популярних контентних каналів, дитина може створювати власні відео про свої пригоди, або малювати портрет найкращого друга у Photoshop.

Зробити щось власноруч

Разом із дитиною ви можете придумати цікаві сюжети для коміксів, зняти кумедне відео, виростити кристал, розписати одяг, побавитися з термомозаїкою, поплести браслети із гумок, зробити крафтовий глиняний посуд… Варіантів безліч! Якщо важко придумати щось самостійно, можна сходити на професійний майстер-клас. Це точно подарує незабутній досвід! А ще майстер-класи та зміна діяльності дозволяють дитині проявити її таланти, визначитися із тою сферою, де буде цікаво розвиватися надалі.

Влаштуватися волонтером у притулок для тварин

Дитина давно просить кішку або собаку? Тоді літо – це дуже вдалий час, щоб перевірити, чи подужає вона догляд за чотирилапим вихованцем. Волонтери зараз потрібні практично в усіх притулках для тварин, а якісь специфічні знання зазвичай не потрібні – всьому навчать на місці. Тварин треба буде годувати, гуляти з ними і грати, прибирати клітку, мити, розчісувати – все те ж саме, що і з домашніми улюбленцями. За волонтером, як правило, закріплюють одну-двох тварин у притулку. Приходити можна два-три рази на тиждень.

Канікули потрібно ретельно планувати, інакше вони обернуться даремним проведенням часу, від якого втома тільки накопичується. Тому ми сподіваємося, що шкільний твір вашої дитини “Як я провів літо” буде дуже змістовним і веселим завдяки цій статті. Бажаємо успішного втілення ідей і дивовижного літа!

Джерело: Сьогодні

Back to top button