Цікаве

Чим найкраще збити температуру у дитини: поради експерта

Свічки чи сироп? Який засіб вибрати, якщо у дитини піднялася температура? Доктор Комаровський у програмі “Ранок з Україною” пояснив, що варіанти лікування залежать від стану малюка, а також розповів, якої помилки найчастіше припускаються батьки, передає 1News.

Якщо ви вирішили використовувати лікувальну свічку, то важливо знати, що всмоктування через пряму кишку, куди вона вставляється, відбувається набагато повільніше, ніж всмоктування зі шлунка. А ще ефект препарату буде розтягнутий у часі.

Тому якщо у дитини помірна температура (наприклад, 38 градусів) й попереду ціла ніч, тоді можна ввести свічку, – порекомендував лікар-педіатр вищої категорії в інтерв’ю.

Зовсім інакші справи, якщо дитині дуже погано, і тому їй потрібно допомогти якнайшвидше. Зазвичай багато батьків роблять поширену помилку, використовуючи у такому випадку свічку. Та за високої температури тіла (вище 39 градусів) відбувається централізація кровообігу: виникає спазм периферичних судин та слизових оболонок.

Якщо температура помірна (38 градусів) і попереду ніч, можна замість жарознижуючого сиропу використовувати свічку

 

Організм забезпечує кровопостачання життєво важливих органів (легені, серце, мозок). У такому стані відбувається ще й спазм прямої кишки, тому ефекту від введення свічки не буде.

Коли дуже висока температура і дитина виглядає блідою, краще використовувати рідку лікарську форму, – сказав лікар Комаровський. – Це може бути сироп, розчин чи суспензія

Тобто у батьків є два варіанти дій:

Перший: якщо помірна температура і попереду ціла ніч – підійде свічка.

Другий: якщо дуже висока температура і потрібно негайно допомогти дитині – використовуйте рідкі лікарські форми.

Back to top button