Цікаве

Чотири українських бренди будуть представлені на Тижні моди в Нью-Йорку

«Український модний альянс» презентує чотири українські модні бренди в ексклюзивному шоу-румі під час Тижня моди у Нью-Йорку з 10 по 16 вересня 2021 року. Дизайнери представлені у ARCHETYPE SHOWROOM: 91 Lab, Elena Reva, Foberini, Kachorovska. Про це у своєму Телеграм-каналі написав міністр культури Олександр Ткаченко, повідомляє 1News.

Kachorovska

«Український модний альянс» – ініціатива, спрямована на популяризацію української індустрії моди у світі та підвищення обізнаності щодо неї. Він створений у співпраці з UYAVA Fashion Collaboration Platform та програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ).

«Українська модна індустрія постійно нарощує темпи розвитку. В колекціях наших дизайнерів і автентичний, і ультрасучасний одяг, і мікс з національного та креативно-міжнародного. Саме тому – допомога в розширенні географії експорту українських дизайнерів та їхніх брендів не могла залишитися поза увагою держави. А саме – Офісу з розвитку креативних індустрій при Міністерстві культури та інформаційної політики України. Наш Офіс з креативних індустрій надає організаційну підтримку, представляючи українську індустрію моди та креативні індустрії для міжнародних експертів моди, покупців та глобальних лідерів думок», – зазначив міністр.

Ткаченко зауважив, що українським креативним індустріям є чим пишатися. А те, що наші дизайнери беруть участь у одній з найвідоміших подій в світі моди, лише підкреслює економічний потенціал та конкурентоспроможність українських модних брендів на міжнародних ринках та в Україні.

Додатково:

Дебютний показ бренду трикотажного одягу 91Lab, який став «молодшим братом» компанії Rito, пройшов в рамках українського Тижня моди у лютому 2021 року. Дизайнер Анна Панченко вибудовує головні коди бренду навколо інноваційних технік від-кутюр, які давно викристалізувалися в роботі Rito.

91Lab

ELENAREVA – це бренд жіночого одягу класу люкс, що працює в напрямку сучасного дизайну з арт спрямованістю. Марка відома лаконічними форми і арт-спрямованими принтами. Плаття-бюст’є, спідниці та кашемірові пальта мають найбільший попит у клієнтів бренду.

Elenareva

Foberini – бренд жіночого та чоловічого одягу. Спеціалізується на етнічному одязі, вишиканках та вишитих платтях.

Foberini

Kachorovska – бренд взуття та аксесуарів. Ательє Kachorovska працює з 1957 року. Відоме своїми колабораціями з іншими дизайнерами та відомими особистостями. Останньою спільною роботою бренду стала колекція з всесвітньо відомою українською дизайнеркою Ксенією Шнайдер (Ksenia Schnaider).

Kachorovska&Ksenia Schnaider
Back to top button