Цікаве

Чорний шоколад – корисний і смачний продукт з відмінними властивостями

Користь чорного шоколаду

Чорний шоколад – смачні ласощі, що сильно впливають на фізичний та емоційний стан людини. Шоколад активує розумово активність, дає радість і заряджає енергією. До його складу входить триптофан – речовина, яка необхідна мозку для вироблення серотоніну, який в народі відомий як гормон щастя. Чорний шоколад – джерело антиоксидантів і мінералів.

Головні властивості чорного шоколаду

Одна з основних функцій шоколаду: стримання старіння клітин головного мозку. Какао-боби, в складі яких знаходяться антиоксиданти, які допомагають мозку виконувати йому функції:

  • Концентрація уваги;
  • запам’ятовування;
  • кмітливість.

Згідно з дослідженнями, у людей, що регулярно вживають чорний шоколад, в старості досить рідко спостерігається розвиток недоумства. Тож якщо ви хочете, щоб ваш мозок працював на повну під час роботи чи розваг, вживайте чорний шоколад. Любителям казино, наприклад, він допоможе швидко отримати виграш і здійснити в ВІПказіно вивід грошей.

Завдяки вмісту флавоноїдів, що відповідають за прискорення процесів розумової діяльності, шоколад корисний людям, у котрих спостерігається хронічна втома чи він готується до складання екзаменів.

Чорний шоколад запобігає розвиткові серцево-судинних захворювань. Зокрема поліфеноли й теобромін:

  • Покращують кровообіг;
  • регулюють артеріальний тиск;
  • запобігають тромбоутворенню.

Шоколад варто вживати для попередження варикозу, інсульту, інфаркту, атеросклерозу.

Завдяки солодощам покращується функціонування ШКТ. А все тому, що це натуральний пробіотик, котрий сприяє формуванню у кишківнику корисної мікрофлори.

При застуді солодощі пом’якшують симптоми захворювання. Зменшують симптоматика в горлі й дещо послаблюється сильний затяжний кашель. Вчені стверджують, що приступ кашлю провокує подразнення блукаючого нерву, що знаходиться у мозку. Теобромін, що в складі какао знижує активність саме цього нерву.

Чорний шоколад – це  натуральний вітамінний рослинний комплекс. В його складі є:

  • клітковина;
  • Мідь;
  • Форум;
  • Марганець.

Є мінерали, що сприяє процесам обміну в організмі.

Завдяки присутності великої кількості Магнію – мінералу, який рекомендують лікарі при занепаді настрою та тривожних станах, шоколад знімає емоційне напруження. Половина добової норми для людини міститься в одній плитці. Тож, якщо в раціоні людини присутній шоколад, то у неї на 70% рідше з’являються симптоми стресу.

Чорний шоколад корисний вагітним. Він запобігає розвитку преклампсії. Хоча підвищений кров’яний тиск вважається під час вагітності нормою, він може призвести до негативних наслідків – порушення кровопостачання плода.

Допомога у боротьбі з діабетом – ще одна важлива функція шоколаду. Він підвищує сприятливість організму до інсуліну. Однак їсти варто шоколад з мінімальним вмістом цукру. Він має низький глікемічний індекс, томі підходить для тих, хто сидить на дієті.

Який шоколад найкращий

Спеціалісти рекомендують брати 70% шоколад. Натуральний продукт містить в собі всього кілька інгредієнтів:

  • какао;
  • цукор чи підсолоджувачі

У шоколаді не повинно бути синтетичних добавок, фруктози й кукурудзяного сиропу, емульгаторів, ароматизаторів, штучних барвників. На добу варто приймати не більше 20-30 г. Людям, що страждають на порушення метаболізму та ожиріння будь-який шоколад протипоказаний.

 

 

Back to top button