Цікаве

Чому співробітники можуть погано працювати: 5 підказок від експерта

Одні скаржаться, що не можуть знайти хорошу роботу, а інші – що немає хороших співробітників. А коли їх знаходять, то знову щось іде не так, і в керівника виникає запитання, чому співробітники погано працюють. Відповідь на це запитання знає експерт із жіночого тайм-менеджменту Анна Всехсвятська, яка назвала основні причини поганої роботи співробітників, передає 1News.

Чому співробітники погано працюють

П’ять причин, чому співробітники погано працюють:

1. Ви взяли не тих людей: ⠀

  • Вони ледачі, без амбіцій, з іншими цінностями.
  • У них немає досвіду в потрібній сфері.
  • Вони не вміють організовувати свій час і зосереджено працювати. ⠀ ⠀

Все це потрібно оцінити якщо не на етапі проходження тестового завдання, то протягом випробувального терміну вже точно, каже Анна.

2️. У вас немає системи адаптації ⠀ ⠀

Якщо за перші 2-3 тижні роботи ваш новенький так і не познайомився з компанією, її функціями, робочими завданнями і навіть зі своїми колегами, не дивуйтеся, що замість продуктивного працівника у вас в команді загубленець із бездонним морем запитань в очах: “Де я? Навіщо я тут? Як я сюди потрапив?”

3️. У співробітника немає плану дій і чітких інструкцій ⠀

Якщо ваш співробітник не в курсі, як організована робота в компанії і як до нього прилітають завдання, то він або працює в режимі “все горить”, або не розуміє, чим зайнятися і “лускає насіння”. А якщо ви не дали людині чітких інструкцій, то не дивуйтеся, що вона робить купу помилок і постійно смикає вас навіть з приводу дрібниць.

4️. Немає контролю і/або корекції ⠀

Ви надали співробітникові повний карт-бланш: роби як знаєш, а потім розберемося. У підсумку у вас накопичується роздратування через розбіжність очікування і реальності, ви вибухаєте і змушуєте все переробляти. ⠀

5️. Немає поділу функцій ⠀

Ви не розділили обов’язки і функції між співробітниками, а отже, не розділили й відповідальність. І виходить, що у вас замість структурованої команди, де кожен на своєму місці, якась мішанина з людей, які ні за що не відповідають.

Джерело: експерт із жіночого тайм-менеджменту Анна Всехсвятська в Instagram

Back to top button