Цікаве

Чому не варто терпіти біль?

За допомогою болю наш організм повідомляє про наявність певних проблем, тому ігнорувати симптоми не варто. Якісні знеболювальні дозволяють позбутися неприємних відчуттів, хоча й не треба забувати про вирішення самої причини. Великий вибір препаратів ви знайдете завдяки медичній інформаційній системі apteka911. Але передусім треба зрозуміти, що просто терпіти біль — це не найкраща ідея.

Ситуації, коли краще випити знеболювальне

Частіше за все лікарі радять випити ліки, якщо відчуваєте нестерпний головний біль, особливо коли це мігрень. Річ у тому, що неприємні відчуття провокують руйнування нейронів, що у свою чергу стає причиною низки негативних реакцій. Відбувається виділення медіаторів запалення, а це знову продукує біль. Тобто ви спостерігаєте замкнуте коло, розірвати яке можуть тільки знеболювальні препарати.

Це ж стосується і менструального або зубного болю, різноманітних хронічних хвороб. Але завжди треба пам’ятати, що ліквідувати неприємні симптоми — це не значить вилікувати захворювання.

Через біль у людини змінюється психоемоційний стан, витрачається багато енергії, зникає бажання щось робити. Найправильніша стратегія — тимчасово позбутися симптомів за допомогою знеболювальних і звернутися до лікаря, щоб вилікувати саму причину.

Коли не можна вживати знеболювальні?

Чи не у кожної людини вдома в аптечці можна знайти препарати цієї категорії. Однак краще за все обговорити всі подробиці прийому з лікарем. Зверніть увагу на декілька моментів:

  • якщо маєте гастрит чи виразку (або ж є підозра, наприклад, характерний біль у шлунку), варто відмовитися від знеболювальних, адже ситуація лише погіршиться;
  • заборонено зловживати ліками, тобто приймати їх більше й частіше, ніж це передбачено інструкцією;
  • коли самостійно вирішуєте випити пігулку, робіть це не на голодний шлунок, бо лікарські засоби цієї категорії негативно впливають на слизову.

Знеболення — це ефективне тимчасове рішення, завдяки якому можна комфортно пережити час в очікуванні візиту до лікаря. Відповідальне ставлення до власного здоров’я пов’язане не лише з вирішенням проблеми, але і з її попередженням. Якщо ж ігнорувати сигнали, які надсилає наш організм, біль і саме захворювання можуть стати хронічними.

Back to top button