Цікаве

Чому ми нудьгуємо і хворіємо в молодик: думка психолога

Дратівливість до навколишнього світу, зниження імунітету, серцеві напади – чого тільки не приписують молодику, затемненням, ретроградності планет та іншим природним явищам. Чи варто боятися молодика, що це таке і як “залишатися в сідлі” в цей період – розбираємося самі і запитаємо експертів, повідомляє 1News.

Що відбувається в молодик?

У середу о 14:06 за київським часом відбувся молодик. В астрономії це явища не вважають чимось примітним: просто одна із фаз Місяця, коли це небесне тіло звернене до Землі своєю неосвітленою стороною і невидиме.

 

В молодик ми спостерігаємо Місяць на небі у вигляді

 

Відразу після молодика ми спостерігаємо Місяць на небі у вигляді “серпа”, півмісяця. Астрологічні прогнози говорять, що молодик – значимий період у житті людей, і саме час збирати сили і планувати справи. Водночас в інтернеті повно прогнозів, які, м’яко кажучи, лякають – обіцяючи нам апатію, агресію і серцеві напади.

Але, по-перше, пам’ятайте, що зараз жовтень, середина осені, що природно позначається на нашому здоров’ї з низки причин, які можна пояснити. А по-друге, виникають такі стани круглий рік, незалежно від того, як стали планети.

Що ж відбувається з осінню і чи впливають на нас планети?

Щойно наближається осінь і прохолода, ми стаємо сумнішими. Кандидат психологічних наук, психотерапевт Марина Діденко пояснює це тим, що більшість людей – сонцезалежні.

А чим ближче зима, тим коротші дні і довші ночі: організм людини реагує на це більшм виробленням мелатоніну. А він – антагоніст гормону радості – серотоніну, звідси і сонливість. Гормональні зміни впливають і на наше самопочуття – знижується працездатність, підвищується сонливість, з’являється апатія і зневіра.

Також восени ми частіше хворіємо застудою, загострюються хронічні захворювання, відповідно, такі стани змушують нас нервувати, стресувати – тут і серце може почати “пустувати”. Часто люди не усвідомлюють справжнього джерела поганого емоційного самопочуття і починають все списувати на планети, магнітні бурі або природу.

– Коли ми відчуваємо стрес, наше мислення шукає, за що стабільне можна зачепитися, – каже Марина Діденко. – Добре допомагають бути більш стабільним різні ритуали. Любите читати гороскопи і астропрогнози – ок, це теж може стати корисним ритуалом. Якщо прогноз, звичайно, буде позитивним.

Адже людині підсвідомо завжди хочеться розділити з кимось відповідальність за те, що відбувається у неї в житті. Тому найлегше списати свої невдачі або погане самопочуття на молодик або парад планет. А насправді може бути потрібно всього лише виспатися, менше курити або зайнятися, нарешті, тиском, що постійно підвищується.

Але як пережити молодик, якщо в нього віриш?

Як вам думка про те, що період молодика – відмінний привід напрацьовувати корисні звички, які допоможуть впоратися з нудьгою і апатією. Почніть щось, що давно хотіли. Так ви будете зайняті і наповнені новими емоціями і не залишиться часу для смутку.

Джерело: Сьогодні

Back to top button