Цікаве

Чоловік без нього жити не може! Кожну суботу просить. Пиріг зі сметанною заливкою

Сьогодні я хочу поділитись рецептом улюбленого пирога мого чоловіка. Я його готую кожну суботу, бо він цілий тиждень чекає на цей день, і як йому відмовиш. Пиріг виходить дійсно дуже смачним і що приємно дуже легкий у приготуванні.

Для начинки в такий пиріг можна використовувати різні ягоди та фрукти, як у свіжому, так і замороженому вигляді. Я використовуватиму свіжу лохину або смородину, також це можуть бути фрукти, нарізані на часточки, наприклад, персики або абрикоси.

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • Борошно – 250 г.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 100 г.
  • Цукор – 60 р.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – щіпка.

Для сметанної заливки:

  • Цукор – 90 р.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 350 р.
  • Ваніль, кориця – за бажанням.

Для начинки:

  • Ягоди (у мене лохина/смородина) – 250-300 р.

Приготування:

Першою приготуємо пісочну основу. Борошно заздалегідь необхідно просіяти через сито. Далі додати до неї розпушувач і добре все розмішати вінчиком до однорідності.

До двох яйців середнього розміру додаємо щіпку солі та цукор. Злегка збиваємо, щоб цукор почав розчинятися.

Далі борошно перетираємо з холодним вершковим маслом до дрібної розсипчастої крихти.

Крихту з’єднуємо зі збитими яйцями та замішуємо тісто. Пісочне тісто не можна вимішувати занадто довго, тому перемішуємо досить швидко, поки тісто не збереться у кулю. Якщо ваше тісто вийшло занадто липким, можна додати трохи борошна.


Тепер тісто рівномірним шаром розподіляємо по дну та бортикам форми для пирога. Діаметр моєї форми 25 см. Щоб пиріг легше було дістати з форми, краще випікати його у формі зі знімним дном. Забираємо форму на якийсь час в холодильник.

Приготуємо сметанну заливку. У мисці за допомогою вінчика змішуємо цукор та кукурудзяний крохмаль до однорідності. Далі додаємо яйця і теж добре перемішуємо. Також за бажанням для смаку можна додати ванільний екстракт, ванільний цукор, ванільну пасту або корицю.

Далі додаємо сметану. Все ретельно перемішуємо вінчиком чи міксером до однорідного стану. Сметану в рецепті можна використовувати будь-якої жирності, я використовую сметану жирності 20%.

Приступаємо до формування пирога. Дістаємо з холодильника охолоджене тісто. Половину ягід викладаємо у форму та заливаємо сметанною заливкою. Ягоди, що залишилися, закидаємо зверху в порожнечі. Тільки начинка не має доходити до краю тіста, має залишитися приблизно 5 мм, тому що під час випікання начинка досить сильно піднімається. Ягоди попередньо необхідно промити та просушити. Також можна використовувати заморожені ягоди, але їх має бути трохи більше за норму, тому що після розморожування необхідно буде видалити всю зайву вологу.

Відправляємо пиріг випікатися в заздалегідь розігріту до 180 С духовку. Випікаємо 47-50 хвилин до рум’яного кольору тіста. Не лякайтеся, якщо в духовці пиріг трохи підніметься, при остиганні він осяде.

Після того, як пиріг охолоне, дістаємо його з форми. Пиріг можна нарізати та подавати.

Це дуже смачно. Обов’язково спробуйте!

Back to top button