Цікаве

Чоловічу зраду можна виявити по обличчю

Сумні новини для чоловіків з полів науки. Згідно з дослідженням, виявити обманщика легко можна за виразом обличчя. І, що ще сумніше, це стосується тільки чоловіків, інформує 1news з посиланням на Ukr.Media.

В експерименті взяли участь 1516 дорослих людей (61% з них — чоловіки). Під час дослідження учасникам показували фотографії чоловіків і жінок, задавали одне і те ж питання: “наскільки ймовірно, що цей чоловік/ця жінка буде невірним (невірною)”. Відповісти можна було в діапазоні від “малоймовірно” до “з великим ступенем ймовірності”.

Всі люди, які погодилися надати свої знімки для експерименту, зраджували. Причому автори дослідження підкреслюють, що це могла бути класична зрада, тобто коли займаються коханням зі сторонньою людиною, перебуваючи при цьому у відносинах. Або ситуація, яку автори експерименту називають “браконьєрством”, тобто кохання з людиною, про яку ви точно знаєте, що вона перебуває у відносинах.

З’ясувалося, що велику частину чоловіків-зрадників легко можливо впізнати просто дивлячись на їхні обличчя на фото. Однак ні чоловіки, ні жінки не змогли розпізнати зрадниць серед жінок.

Автори дослідження припустили, що така здатність розвинулася в ході еволюції, щоб зменшити ймовірність вступити в зв’язок з невірним партнером. Автори, правда, поки не з’ясували, чому це стосується виключно чоловічої фізіогноміки.

Також автори дослідження заявляють, що оскільки експеримент проводився виключно серед білих чоловіків і жінок, то, можливо, висновки можуть бути застосовані тільки до цієї групи. Але в будь-якому випадку автори відзначають, що навіть якщо і існує здатність визначати схильність до зради по зовнішності, то вона досить обмежена.

 

 

Back to top button