Цікаве

Чоловічі кеди: на що звернути увагу під час вибору

Взуття – невід’ємна частина чоловічого гардеробу. Повсякденний casual style передбачає максимум зручності та свободи у рухах. Ніщо не повинно тиснути, натирати та завдавати іншого дискомфорту під час ходьби, особливо якщо доводиться протягом цілого дня бути «на ногах». Альтернативою звичним кросівкам стали кеди чоловічі — фаворити весняно-літнього сезону останніх років. Практичні та недорогі, вони ідеально підходять не лише для міського використання, але й для занять спортом.

Які види бувають

Різновидів кед для чоловіків існує безліч. Умовно всі моделі можна поділити на такі категорії:

  1. Високі. Закривають щиколотки, шнурівка починається від 7 люверсів.
  2. Демісезонні. Зверху покриваються спеціальним вологозахисним просоченням.
  3. Зимові. Доповнюються внутрішнім утеплювачем (фліс, вовна, хутро).
  4. Літні. Передбачають декоративну перфорацію для кращого повітрообміну та зниження пітливості ніг.
  5. Без шнурівки. Як застібка можуть використовуватися липучки або еластичні гумки, що щільно фіксують стопу.

Кеди можуть виготовлятися з різних матеріалів: текстилю, джинсу, замші, натуральної чи штучної шкіри.

Правила вибору

Сучасна мода дуже лояльно ставиться до змішування стилів, відкриваючи широкі можливості для створення безлічі цікавих образів. Сьогодні можна купити чоловічі кеди, щоб одягати їх не тільки під джинси або спортивні речі, але й під ділові костюми.

Вибираючи модель, зверність увагу на такі «технічні» деталі:

  1. Матеріал бічної частини та носку. Його основна функція – захист стопи та пальців від травмування. Зазвичай ущільнювачем є щільна гума або поліуретан.
  2. Підошва. Вона має бути досить жорсткою, щоб взуття не згиналося під час ходьби. Оптимальним варіантом є плоска підошва на платформі середньої товщини.
  3. Устілка. Краще купувати кеди зі зйомною устілкою, щоб за необхідності її можна було випрати або замінити на іншу (наприклад, ортопедичну)
  4. Якість швів. Візуально по довжині швів не повинно бути ніяких ниток, що стирчать, вузликів, розривів та інших дефектів. Всі рядки рівні та акуратні.
  5. Розмір. Не всі моделі здатні розношуватися в процесі носіння. Якщо на примірці нозі занадто вузько, здавлюється п’ята або турбує кісточка, краще відразу відмовитися від покупки.

Останній нюанс: кеди потрібно завжди підбирати за сезоном. Це стосується не лише матеріалу виготовлення, типу підошви та дизайну, але й колірного оформлення. На весну слід вибирати світлі та природні відтінки, такі як бежевий, світло-сірий, м’ятний. Влітку зверніть увагу на яскраві та насичені кольори, такі як червоний, жовтий, кораловий або синій. На осінь виберіть взуття теплих природних відтінків, таких як темно-коричневий, оливковий, карамельний або глибокий бурштиновий.

Back to top button