Цікаве

Через закислення води Тихого океану почали роз’їдати раковини крабів

Дандженеські краби, що живуть у прибережних водах Тихого океану, одними з перших відчули на собі вплив окислення, пише 1NEWS з посиланням на ТСН.

Через низьку концентрацію іонів водню у воді, молода раковина личинок крабів розчиняється, страждають їхні органи чуття. Це може значно знизити їхню здатність стримувати хижаків і загалом зменшує шанси дожити до дорослого віку.

Дослідники кажуть, такі наслідки не стали несподіванкою, тим не менш, фахівці не очікували, що це станеться так швидко.

Закислення океану відбувається через потрапляння у нього вуглецю з атмосфери. Останній зменшує pH у воді.

У Національному управлінні океанічних і атмосферних досліджень сподіваються, що результатів їхнього дослідження буде достатньо, аби місцеві керівники рибного господарства та чиновники вжили негайних заходів.

 

 

 

Tags
загрузка...

Related Articles

Back to top button
Close