Цікаве

Через коронавірус смертність від туберкульозу збільшилась вперше за 10 років

ВООЗ повідомила, що в минулому році від бактеріального захворювання померло 1,5 мільйона людей у всьому світі, що більше, ніж 1,4 мільйона смертей в 2019 році

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що кількість людей, які загинули від туберкульозу, збільшилася вперше за більш ніж десятиліття, в основному через те, що менше людей пройшли тестування і лікування, оскільки ресурси були спрямовані на боротьбу з пандемією коронавірусу.

Про це інформує 1NEWS.

У своєму щорічному звіті про туберкульоз, ВООЗ повідомила, що в минулому році від бактеріального захворювання померло 1,5 мільйона людей у всьому світі, що більше, ніж 1,4 мільйона смертей в 2019 році.

ВООЗ також повідомила, що в 2020 році у набагато меншої кількості людей було діагностовано туберкульоз: 5,8 мільйона проти 7,1 мільйона в 2019 році.

За оцінками агентства, близько 4 мільйонів людей страждають на туберкульоз, але він у них ще не діагностований, що на 2,9 мільйона осіб більше, ніж у попередньому році.

“Це тривожна новина, яка повинна послужити глобальним тривожним сигналом щодо нагальної потреби в інвестиціях і інноваціях, щоб закрити прогалини в діагностиці, лікуванні та догляді за мільйонами людей…”, – повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебрейесус.

ВООЗ заявила, що вплив пандемії на протитуберкульозні служби в 2020 році був “особливо серйозним”, і набагато менше людей отримали лікування. Світові інвестиції в боротьбу з цією хворобою також впали в минулому році.

В рамках свого звіту ВООЗ визначила дві основні проблеми, які виникли в 2020 році в боротьбі з інфекцією: переміщення людських і фінансових ресурсів від протитуберкульозних служб до заходів реагування на Covid-19 і нездатність людей шукати і регулярно отримувати допомогу під час ізоляції.

Прогнози моделювання показують, що кількість людей, які захворіють і помруть від цієї хвороби, може вирости в 2021 і 2022 роках.

Джерело: УНН

Back to top button