Цікаве

Через глобальне потепління країни зіткнуться з суттєвим падінням ВВП

Щонайменше 65 країн зіткнуться зі значним скороченням ВВП через зростання температури на Землі, пише 1news з посиланням на zn.ua.

У дослідженні організації Christian Aid, яке було представлене на конференції COP26 у Глазго, зазначається, що якщо на Землі потеплішає на 2,9 градусів за Цельсієм, то 65 країн зіткнуться з падінням ВВП у середньому на 20% до 2050 року та на 64% до 2100 року. У кращому випадку, тобто якщо зростання температур вдасться обмежити 1,5 градусами за Цельсієм згідно з зобов’язаннями за Паризькою угодою, скорочення ВВП складе 13% до 2050 року і 33% до 2100 року.

Іншими словами, більше третини країн світу потрібна негайна допомога для надання економікам стійкості. Оскільки ці регіони, найімовірніше, очікує аномальна спека, посуха, повені та шторми.

Найбільше постраждають вісім країн, що знаходяться в Африці та дві – у Південній Америці. Їм загрожує падіння ВВП на 70% до 2100 року, якщо клімат продовжить змінюватись відповідно до нинішніх тенденцій, або на 40%, якщо потепління обмежиться 1,5 градусами за Цельсієм.

 

Back to top button