Цікаве

Через дезодоранти та спреї виникає половина смогу над американськими містами

Нове дослідження показало, що в США дезодоранти, сонцезахисні засоби та спреї від комах відповідальні за більш ніж 50% смогу над містами, інформує 1NEWS з посиланням на novyny.live.

Оскільки мільйони людей застосовують ці продукти щодня, вони значно збільшують вміст озону в атмосфері. Наприклад, у Нью-Йорку команда Національного управління океанічних і атмосферних досліджень два роки збирала проби повітря. Дослідження показало, що випаровуються інгредієнти, що використовуються в таких товарах, які зазвичай отримують з викопного палива.

З’ясувалося, що в Нью-Йорку парфумовані засоби особистої гігієни виробляють майже 50% з 78% летючих органічних речовин (ЛОР), що надходять від людей. За словами вченого й автора дослідження Георгіоса Гкацеліса, спочатку дослідники не припускали, що споживчі товари можуть грати таку велику роль в забрудненні повітря. При цьому науковці впевнені, що автомобілі – головне джерело летючих органічних речовин.

Раніше проведене дослідження виявило, що забруднення повітря ЛОР збільшує ризик захворювань серця і легенів, тому варто задуматися про використання парфумованих аерозольних засобів.

 

 

 

 

 

 

Back to top button