Цікаве

Через 500 років наша планета стане непридатною для життя

Експерти представили три моделі змін на планеті. Згідно з найгіршим сценарієм, людина як вид вимре, повідомляє 1NEWS з посиланням на Корреспондент.

Група канадських і британських вчених провела дослідження, за результатами якого встановила, що через кліматичні зміни Земля перетвориться на непридатне для життя місце через 500 років. Робота дослідників опублікована науковим журналом Global Change Biology.

Так, експерти представили три моделі змін на планеті. Згідно з найгіршим сценарієм, людина як вид вимре.

За їх словами, це станеться, коли частина Землі через потепління стане непридатною для проживання, а ряд сільськогосподарських культур, зокрема пшениця і картопля, виявляться дефіцитними через нестачу родючих земель.

“Якщо не зупинити глобальне потепління, через п’ятсот років Земля зміниться настільки, що ми будемо змушені боротися за виживання і збереження наших історично та географічно укорінених культур”, – йдеться в статті.

У зв’язку із цим вчені закликають світову спільноту об’єднати зусилля в боротьбі зі змінами клімату, щоб запобігти катастрофі.

Нагадаємо, за останні 50 років кількість аномально жарких днів на планеті подвоїлася, а максимальна температура повітря підвищилася в різних точках планети від півградуса до двох градусів.

 

 

 

 

Back to top button