Цікаве

Чебуреки на заварному тесті — хрусткі

Продукти для блюда

  • олія рослинна — 500 мл.
  • тісто:
  • борошно пшеничне – 1 кг.
  • окріп — 550 мл.
  • олія рослинна — 2-3 ст.л.
  • сіль щіпка
  • начинка:
  • яловичина – 500 гр.
  • цибуля ріпчаста — 250 гр.
  • окріп — 1 ст.
  • сіль
  • перець

Як готувати?

У пшеничне борошно додаємо сіль і олію.

Повільно і трохи додаємо окріп і перемішуємо лопаткою.

Після того як додамо весь окріп, акуратно щоб не обпектися, вимішуємо руками тісто.

Воно має вийти м’яке, але в той же момент дуже пружне.

Перекладаємо його в пакет і забираємо в холодильник на 30-40 хвилин.

У цей час прокручуємо через м’ясорубку м’якоть яловичини, додаємо дрібно нарізану цибулю, сіль та перець за смаком. Перемішуємо і додаємо склянку окропу.

Ще раз добре перемішуємо.

З|із| тесту формуємо шматочки приблизно по 100 гр.

З них катаємо тонкі круглі коржики.

На одну із сторін викладаємо приблизно по 65 гр. начинки.

Згортаємо тісто навпіл.

Краї добре з’єднуємо.

За допомогою вилки робимо по краях заглиблення для краси.

Обсмажуємо у великій кількості олії на середньому вогні по 1,5 хвилини із двох сторін.

Приємного вам апетиту!

Відеоурок

Back to top button