Бурий рис: в чому його особливість та чи дійсно він корисний
Скільки видів рису тільки не існує. Різноманітність у всьому: від форми до кольорової гами. Рис універсальний, він хороший у багатьох стравах, на рисі “сидить” уся Азія. І, як нас запевняють, непогано е почувається.
1News розповідає про один з найпопулярніших і, як вважають, з найкориснішим – коричневим або бурим рисом. Чому? Виходячи з останніх досліджень американських вчених-дієтологів, у бурому рисі є миш’як. Але є і хороша новина – вченим також вдалося знайти спосіб приготування рису, який значно скоротить наявність у продукті небезпечного металу.
Почнемо з особливостей бурого рису.

Чому він бурий
Тому що його покриває лушпиння. Воно й надає йому колір і текстуру, впізнаваний присмак горіха. І це перша відмінність від білого. Бо білий рис тому й білий, що в процесі обробки позбувся цього лушпиння.
З оболонкою розібралися. А тепер – його розхвалені властивості “прекрасно впливати на організм”.