Цікаве

Букерівська премія 2023 оголосила список номінантів

Букерівська премія 2023 оголосила список номінантів

Фото: The Booker Prizes
Букерівська премія 2023 оголосила список номінантів

Переможець премії у розмірі 50 000 фунтів стерлінгів буде оголошений на заході в Олд Біллінгсгейт, Лондон, 26 листопада 2023 року.

Оголошено список номінантів на Букерівську премію. До нього увійшли шість книжок авторів, які раніше ніколи не потрапляли до шорт-листа, зокрема два дебюти. Про це повідомляється на сайті The Booker Prizes.

Примітно, що жоден із шести авторів раніше не був номінований на Букерівську премію. Крім того, для двох із них романи – дебютні.

“Всі книги зі списку торкаються багатьох найактуальніших проблем 2023 року: зміни клімату, імміграції, фінансових труднощів, переслідування меншин, політичного екстремізму та ерозії особистих свобод. У них є персонажі, які шукають миру та приналежності або оплакують втрачене кохання. Є книги, які ґрунтуються на сучасній дійсності, проливають світло на ганебні епізоди історії та змальовують жахливе майбутнє”, – йдеться на сайті.

Серед номінантів: Study for Obedience (Вивчення послуху), Сара Бернштейн; If I Survive You (Якщо я переживу тебе), Джонатан Ескоффері; This Other Eden (Цей інший рай), Пол Гардінг; Prophet Song (Пісня пророка), Пол Лінч; Western Lane (Західний провулок), Четна Мару; The Bee Sting (Укус бджоли), Пол Мюррей.

Як відомо, переможець премії у розмірі 50 000 фунтів стерлінгів буде оголошений на заході в Олд Біллінгсгейт, Лондон, 26 листопада 2023 року.

Наразі судді шукають найкращий твір великої прози англійською мовою.

Нагадаємо, 11 березня, було оголошено переможців Шевченківської премії 2023 року.

Оголошено лонґ-лист Міжнародної букерівської премії 2023 року

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button