Цікаве

Британський режисер почав зйомки документального фільму про війну в Україні

Британський режисер почав зйомки документального фільму про війну в Україні

Фото: facebook.com/ukrainefilmagency
Девід Белтон розпочав зйомки документального фільму

Презентація фільму Ukrainian Storybox планується у лютому 2023 року на Берлінському кінофестивалі.

 
Британський режисер Девід Белтон розпочав зйомку документального фільму Ukrainian Storybox. Про це повідомляє прес-служба Держкіно України.
 
Зазначається, що кінострічка розповість історію українців, які переживають події повномасштабної війни. Для зйомок фільму в Лондоні створено спеціальну відеокабіну, в ній люди діляться своїми емоціями та доказами злочинів, скоєні армією РФ.
 
“Ukrainian Storybox – це унікальне документальне кіно, в якому звичайні українці можуть розповісти своїми словами історію про те, як змінилося їхнє життя після повномасштабного російського вторгнення 24 лютого”, – розповів режисер.
 
Зазначається, що перший етап зйомок розпочався у Запоріжжі. У ньому взяли участь близько 30 героїв. Наступні зйомки відбудуться в Одесі, Львові, Чернігові, Харкові та Києві.
 
За словами генерального продюсера фільму Романа Мартиненка, фільм є рупором для українського народу.
 
“Навіть коли світ втомиться чути про чужі трагедії, коли згодом Україна зміститься з перших сторінок до нотаток про перебіг подій, живі голоси та реальні історії людей нагадуватимуть світу з великих екранів та кінофестивалів про неосяжний біль України, про неймовірну силу та сміливість українського народу”, – зазначив він.
 
Раніше повідомлялося, що об’єднання українських продюсерів завершило роботу над документальним фільмом Маріуполь. Невтрачена надія.
 
З’явився тизер драматичного фільму Кривава нафта
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button