Цікаве

Британські вчені знайшли спосіб знизити ризик прееклампсії на 60%

Британські вчені знайшли спосіб знизити ризик прееклампсії на 60%

Вчені з Королівського коледжу Лондона (Великобританія) назвали спосіб знизити ризик прееклампсії – ускладнення, що виникає на пізніх термінах вагітності. Вони запропонували лікарям та майбутнім матерям заздалегідь планувати пологи та стимулювати сутички за допомогою медичних препаратів.

Дослідження охопило кількадесят тисяч вагітних жінок. Вчені вели спостереження за їх здоров’ям та самопочуттям на ранніх та пізніх термінах. У ході експерименту у двох тисяч жінок виявилися ознаки прееклампсії.

Результати дослідження показали, що до 60% випадків розвитку прееклампсії можна запобігти, якщо штучно викликати пологи на термін 37-40 тижнів. Зазначимо, що існуючі методи дозволяють досягти позитивного результату лише у 29% випадків. Вчені підкреслили, що прискорені пологи не завдають шкоди здоров’ю матері та немовляти.

Для прееклампсії характерне різке підвищення артеріального тиску. У майбутньої матері порушується робота печінки та нирок. За відсутності медичної допомоги можливий летальний кінець, повідомляє Hypertension.

Інші дослідження показало, що ризик розвитку прееклампсії можна знизити, якщо правильно харчуватися . Фахівці порекомендували майбутнім мамам дієту з високим вмістом клітковини.

Back to top button