Цікаве

Борщ офіційно визнано українською стравою

Борщ офіційно визнано українською стравою

Фото: pixabay.com
Борщ офіційно визнано українською стравою

Елемент Культура приготування українського борщу внесено до списку нематеріальної культурної спадщини, який потребує негайної охорони ЮНЕСКО.

 
Міжурядовий комітет з охорони нематеріальної культурної спадщини на своєму п’ятому засіданні вніс до списку нематеріальної культурної спадщини, який потребує негайної охорони ЮНЕСКО, елементу Культура приготування українського борщу. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.
 
“Битва за борщ була розпочата ще до війни. І скільки б Маша Захарова не розповідала, що “книги з кулінарії заборонялися, а рецепт страви тримали в таємниці та забороняли готувати” і взагалі наш борщ – це “прояв екстремізму та нацизму”, це “вияв екстремізму” тепер офіційно український, та офіційно під охороною ЮНЕСКО”, – написав Ткаченко.
 
Також він додав, що ми із задоволенням ділитимемося борщем та його рецептами з усіма цивілізованими країнами.
 
“Та й із нецивілізованими теж, щоб у них було хоч щось світле, смачне та українське. Але пам’ятайте і будьте впевнені – як у війні за борщ так і в цій війні ми переможемо”, – наголосив Ткаченко та подякував експертам – Євгену Клопотенку, Марині Соботюк та Міністерству закордонних справ України.
 
Раніше повідомлялося, що російський музикант Андрій Макаревич вважає, що борщ не може вважатися виключно українською стравою, оскільки є дуже давнім
 
У Японії мережа ресторанів запустила українське меню
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button