Цікаве

Бельгійка здійснила одиночний кругосвітній політ і потрапила до Книги рекордів Гіннеса

Метою цієї подорожі було підвищити поінформованість про STEM-освіту (широкий термін, який поєднує кілька дисциплін: науку, технології, інженерію та математику) та проблему гендерної нерівності у цих сферах, а також в авіації

19-річна бельгійка Зара Резерфорд стала наймолодшою жінкою, якій удалося самостійно здійснити кругосвітню подорож літаком.

Про це інформує 1News.

18 серпня 2021 року дівчина вирушила у кругосвітню подорож сама власним невеликим літаком.

Маршрут Резерфорд пролягав через 52 країни та п’ять континентів. Її подорож почалася в Бельгії, а потім вона вирушила на захід.

Під час свого польоту вона пролітала, зокрема, над Великобританією, Ісландією, Гренландією, Канадою, США, Латинською Америкою, Колумбією, Аляскою, Росією, Кореєю, Індонезією, Індією, Близьким Сходом.

Протягом усієї подорожі Резерфорд не було дозволено літати вночі.

19-річна пілотеса зіткнулася з великими проблемами та погодними катаклізмами, аж до того, що їй довелося залишитися в Росії на тиждень, доки вона чекала на добру погоду.

Метою цієї подорожі було підвищити поінформованість про STEM-освіту (широкий термін, який поєднує кілька дисциплін: науку, технології, інженерію та математику) та проблему гендерної нерівності у цих сферах, а також в авіації.

“Під час моєї навколосвітньої подорожі я сподіваюся спонукати інших дівчат теж почати літати та/або зайнятися кар’єрою, пов’язаною зі STEM. Тільки 5% комерційних пілотів – жінки, і 15% фахівців з інформатики – жінки. Це низький показник, зважаючи, що це дивовижна кар’єра із чудовими можливостями”, – казала Резерфорд.

Джерело: Гордон

Back to top button