Цікаве

Баранина запечена в духовці з ківі

Баранина запечена в духовці з ківі

Содержание

Продукти для блюда

  • бараняча нога — 1,7 кг
  • ківі — 250 гр.
  • часник — 2 зубчики
  • цибуля ріпчаста — 100 гр.
  • соєвий соус – 1 ст.л.
  • майонез — 1 ст.л.
  • гірчиця — 1 ст.
  • кріп та петрушка — по 1 невеликому пучку
  • сіль
  • перець

Як готувати?

Баранину ногу необхідно обробити.

М’ясник на ринку самостійно вирізав лімфовузол.

Я лише акуратно по кістці цілісним шматком вирізав м’якоть, таким чином щоб у нас була цільна кістка та окремо м’якоть.

Солимо на смак м’якоть з усіх боків.

Для маринаду необхідно нарізати цибулю півкільцями, очищене ківі нарізати кружальцями, зелень дрібно посікти, часник натерти на дрібній тертці.

Перемішуємо все з додаванням гірчиці, соєвого соусу та майонезу.

Викладаємо план м’якоті баранини, на пласт викладаємо половину маринаду рівномірно, а також повертаємо кістку. Завертаємо так, щоб у нас повернулася форма ноги.

Перев’язуємо кулінарною ниткою.

Зовні рівномірно розподіляємо маринад, що залишився.

Загортаємо щільно у фольгу, кілька шарів.

Забираємо в холодильник на 1,5-2 години.

Відправляємо не розвертаючи до духовки.

Духовка попередньо розігріта до 220 градусів.

Через 15 хвилин опускаємо температуру до 160 градусів і запікаємо щонайменше 1,5-2 години.

Приємного вам апетиту!

Відеоурок

Back to top button