Баранина запечена в духовці з ківі
Содержание
Продукти для блюда
- бараняча нога — 1,7 кг
- ківі — 250 гр.
- часник — 2 зубчики
- цибуля ріпчаста — 100 гр.
- соєвий соус – 1 ст.л.
- майонез — 1 ст.л.
- гірчиця — 1 ст.
- кріп та петрушка — по 1 невеликому пучку
- сіль
- перець
Як готувати?
Баранину ногу необхідно обробити.
М’ясник на ринку самостійно вирізав лімфовузол.
Я лише акуратно по кістці цілісним шматком вирізав м’якоть, таким чином щоб у нас була цільна кістка та окремо м’якоть.
Солимо на смак м’якоть з усіх боків.
Для маринаду необхідно нарізати цибулю півкільцями, очищене ківі нарізати кружальцями, зелень дрібно посікти, часник натерти на дрібній тертці.
Перемішуємо все з додаванням гірчиці, соєвого соусу та майонезу.
Викладаємо план м’якоті баранини, на пласт викладаємо половину маринаду рівномірно, а також повертаємо кістку. Завертаємо так, щоб у нас повернулася форма ноги.
Перев’язуємо кулінарною ниткою.
Зовні рівномірно розподіляємо маринад, що залишився.
Загортаємо щільно у фольгу, кілька шарів.
Забираємо в холодильник на 1,5-2 години.
Відправляємо не розвертаючи до духовки.
Духовка попередньо розігріта до 220 градусів.
Через 15 хвилин опускаємо температуру до 160 градусів і запікаємо щонайменше 1,5-2 години.
Приємного вам апетиту!