Цікаве

Банани захищають від хвороб серця

Ці фрукти відносяться до найпопулярніших і найдоступніших за вартістю в Україні, адже часом у наших магазинах вони коштують дешевше за картоплю. І ось їх дивовижні переваги для серця.

Мінерал калій необхідний підтримки загального стану здоров’я. Хоча збалансована дієта зазвичай містить достатню кількість калію, іноді можуть виникати проблеми через надмірне споживання натрію або побічні ефекти певних ліків. Підвищене споживання калію було пов’язане з нижчим ризиком серцево-судинних захворювань, таких як високий артеріальний тиск, інфаркти та інсульти.

А ще банани:

Допомагають контролювати рівень цукру в крові

Клітковина є однією з найважливіших поживних речовин, що контролюють цукор у крові. Банани багаті на розчинну клітковину і містять резистентний крохмаль. Він не перетравлюється організмом, і це може допомогти знизити рівень цукру в крові.

Підтримують здоров’я травної системи

Поліпшення травлення є одним із багатьох переваг харчових волокон для здоров’я. Банани, як стиглі, так і незрілі, містять клітковину, яка називається пектином, яка може позбавити від запорів. Пектин навіть був пов’язаний у деяких дослідженнях із профілактикою раку товстої кишки.

Сприяють зниженню ваги

Якщо ви намагаєтеся схуднути, можете додати банани до свого раціону. Почнемо з того, що вони містять відносно мало калорій та клітковину, яка пов’язана із зменшенням маси тіла та втратою ваги. Крім того, банани багаті на стійкий крохмаль, який добре насичує.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 5 =

Back to top button