Цікаве

Балі що подивитись, топ визначних місць Убуд, Балі куди поїхати – 1News

Авіа, житло та найкращі визначні місця

Топ-новина

Топ-новина

Відпочинок на Балі
Фото з відкритих джерел

Балі – це острів в однойменному морі, який належить Індонезії. Його довжина – 150 кілометрів зі сходу на захід і лише 80 – з півночі на південь. На відміну від стриманого мусульманського суспільства в Індонезії, тут набагато цікавіше. На Балі приїжджають з усіх куточків планети.

Чимало іноземців залишаються жити на острові. Вони створюють нові ресторани, кафе та змінюють культуру. А природні пейзажі та місцеві люди створюють незабутню атмосферу. Скільки коштує відпочинок на острові та чого від нього очікувати мандрівникам, читайте далі у нашому матеріалі.

Скільки коштує житло та авіа

Летіти з України на острів Балі – досить виснажливо. Зазвичай на мандрівників чекає від двох пересадок. Летіти потрібно до міста Денсапар у південній частині Балі. Маршрути є різні. Ціни з Києва в один бік в середньому починаються від 14 000 грн.

Житло теж не проблема. На пошукових сервісах навіть вілли можна знайти за ціною від 9 євро, або 287 грн за добу. Є варіанти й набагато дорожче. Якщо ви вирішите відпочивати саме тут, то варто розраховувати на ціну в 28-50 євро.

1News за темою: Подорож слідами римлян: 7 незвичайних пам’яток Алжиру, про які знають не всі

Житло на Балі
скриншот PNK

Особливості перебування на острові

Подорожувати на Балі безпечно. Утім, сюди варто приїжджати зі страхуванням. І перша причина – транспорт. Якщо ви звикли пересуватися на авто в інших країнах, то на Балі варто подумати тричі. Рух тут хаотичний і небезпечний – усі їздять за власними правилами. Тому в разі ДТП страхування буде корисним.

На острові краще пересуватися за допомогою місцевих таксі. Як правило, це мотоцикли. Коштують вони від близько 2 доларів США. І користуватися ними точно варто – це збереже ваш час і нерви. Крім того, з собою варто мати готівку. Балі – острів цікавинок і фотозон. І робити світлини у багатьох місцях можна лише після оплати.  

Місцеве таксі
Фото з відкритих джерел

Що варто подивитися на Балі

Убуд. Це місто на острові вважається культурним центром. Воно розташоване поміж крутих скель, а також рисових полів, куди можна потрапити зазвичай за невелику оплату. Тут є і туристичні бази. Справжня окраса Убуду – велика кількість храмів. Не менш цікавими будуть і музеї мистецтв із різними галереями.

Ліс мавп. Ще одна відома пам’ятка району Убуд. Це балійське індуїстське святилище і природне середовище довгохвостої мавпи Macaca flavicularis. Ліс відвідують кожного місяця тисячі туристів. У ньому знайомляться не лише з понад тисячею мавп, але й трьома храмами: Далем Агунг Падангтегал, Святого джерела та Праджапаті. Не забувайте, що поводитися з мавпами треба обережно – вони за мить можуть відібрати усі ваші речі.

1News за темою: Кіпр за декілька тисяч гривень: Як бюджетно відпочити на колоритних островах

Водний палац Тірта Ганга. Так зветься архітектурний комплекс, який збудували у 1946 році. Він розташований неподалік округа Карангасем. Палац назвали на честь священної річки Ганг в індуїзмі. Звів його останній король району. Сьогодні це місце відоме басейнами і храмом Патіртана.

Водний палац Тірта Ганга
Фото з відкритих джерел

Гоа Гаджа. Це місце більш відоме як Слонова печера. Ще у XI столітті вона була притулком для монахів-відлюдників. Вважається, що її призначення – оберігати від злих духів. Сьогодні печера є пам’яткою Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Рисові тераси Тегалаланг. Розташовані у центральній частині острова. Саме вони є туристичною візитівкою Балі. Тераси розміщені на висоті 800 метрів над рівнем моря. Перед мандрівниками постають у формі великих сходинок. Особливістю вирощування культури тут – відсутність важкої сільськогосподарської техніки.

Фермери усе вирощують власними руками. Щороку вони збираються, щоб збудувати єдину зрошувальну систему. Та потім кожний із них доглядає за своєю плантацією власноруч. У цьому районі є оглядові майданчики, гойдалки з неймовірними пейзажами і багато закладів.

Водоспад Секумпул. Одна з наймальовничіших пам’яток на Балі. Він став доступним для відвідувачів понад 10 років тому. Розташований неподалік міста Сінгараджа. Має висоту близько 60 метрів. Залежно від пори року його утворюють 6 або 7 каскадів. Найкраще милуватися водоспадами у період із листопада до квітня.

1News за темою: Фіорди, льодовики та водоспади: Чим може зацікавити Канада найзавзятіших туристів

Водоспад Секумпул
Фото з відкритих джерел

Які речі варто зробити на Балі кожному

Острів – особливе місце, на якому треба обов’язково зробити декілька речей:

  1. Відчути себе справжнім багатієм – для цього можна орендувати цілу віллу за копійки;
  2. Отримати незвичний досвід у бульбашкових готелях – один з унікальних комплексів Балі;
  3. Спробувати серфінг – на острові є чимало можливостей для цього;
  4. Краще пізнати місцевих та їх віросповідання;
  5. Досхочу купатися в океані та спробувати дайвінг.

Нагадуємо, що раніше виходив матеріал про Сейшельські острови, в якому розповідається про тонкощі відпочинку, можливість оренди та багато інших інсайдів.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button