Цікаве

Багато-багато яблук! Найпростіший яблучний пиріг, який готую майже щодня. Ну дуже добрий!

Сьогодні ділюсь рецептом пирога, який готую майже щодня. Дуже подобається тісто і начинки багато. Загалом можна назвати його ідеальним яблучним пирогом.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • ваніль – 1 ч.л.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • йогурт – 100 г;
  • борошно – 240 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • яблука – 4 шт.

Приготування:

У миску розбиваємо яйця, висипаємо цукор, додаємо ваніль, збиваємо до розчинення піщин. Розтоплюємо вершкове масло, вливаємо в яєчну суміш, продовжуємо збивати вінчиком.

Викладаємо у суміш йогурт, перемішуємо до однорідності. З’єднуємо борошно з розпушувачем, просіюємо в яєчну суміш, замішуємо тісто.

Очищаємо яблука та нарізаємо невеликими кубиками, видаляємо насіннєві коробочки. Збризкуємо яблука соком лимона, змішуємо.

⅔ яблук викладаємо в тісто, перемішуємо.

Форму для випікання 17х23 см змащуємо вершковим маслом, кладемо на поверхню тісто з яблуками, вирівнюємо по дну.

На верхівку пирога викладаємо рештки яблук. Випікаємо пиріг за 180 градусів 40 хвилин.

Прикрасити пиріг можна абрикосовим варення (можна взяти будь-яке інше, яке любите).

Виходить ароматний яблучний пиріг з великою кількістю начинки.

No Newer Articles

Back to top button