Цікаве

Астрономи створили гігантську карту Всесвіту

Міжнародна дослідницька група створила гігантську двомірну карту Всесвіту, яка містить близько 2 мільярдів небесних тіл, повідомляє 1NEWS з посиланням на iviche.com.

Близько 200 дослідників, які працюють над проектами Beijing-Arizona Sky Survey (BASS) та Dark Energy Spectroscopic Instrument (DESI), протягом 6 років спостерігали за галактиками нашого Всесвіту і аналізували отримані дані. Результати досліджень і спостережень були об’єднані в двомірну карту, яка включає в себе в цифровому вигляді більш 10 трлн пікселів.

Як пояснив один з учасників проекту DESI, заступник директора Національної астрономічної обсерваторії Китаю Чжао Гунбо, близько 68% Всесвіту складає так звана темна енергія – потужність, яка призводить до розширення Всесвіту.

Природа цієї енергії поки залишається загадкою для вчених. Однак вимірюючи великомасштабні червоні зсуви галактик, які зазвичай вважаються доказом розширення космосу, астрономи можуть описати тривимірне розміщення космічних матеріалів та показати, як темна енергія впливає на розширення Всесвіту.

 

 

 

 

Back to top button