Асорті огірки-помідори на зиму, проста та смачна заготівля
Содержание
Продукти для блюда
- 1кг. огірки
- 1кг. помідори
- 3 шт. цибуля
- 1 часник
- кріп
- 5-6 шт. лаврових листів
- 5-6 горошин чорного перцю
- 5-6 горошин запашного перцю
- маринад:
- 2 л. вода
- 2 ст.л. соль
- 4 ст.л. сахар
- 150 гр. оцет 9%
Як готувати?
Простерилізувати банки та кришки зручним способом.
Огірки помити та залити на годину холодною водою на годину, відрізати краєчки, нарізати кільцями.
Цибулю очистити, нарізати кільцями, півкільцями.
Часник очистити.
Помідори помити та нарізати часточками.
На дно кожної банки покласти огірки, кільця цибулі і наповнити до верху помідорами.
Покласти в кожну банку 1-2 зубчики часнику, 0,5-1 лаврового листа і по парасольці кропу, також додати по парі горошин чорного і духмяного перцю.
Маринад: каструлю з водою ставимо на вогонь, додаємо в неї цукор і сіль, добре перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.
Доводимо рідину до кипіння, коли маринад закипить влити оцет, заливаємо його в банки не до верху, ставимо їх стерилізувати і доливаємо до краю маринад, прикриваємо кришками (стерилізуємо після закипання води протягом 15 хвилин).
Після закінчення часу дістаємо банки, закочуємо банки кришками, перевертаємо та укутуємо в ковдру до повного остигання.
Відеоурок