Цікаве

Археологи знайшли в Туреччині ворота святилища Храму Зевса

Місто, де ведуться розкопки, було включено до Попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, пише 1NEWS з посиланням на meta.ua.

У місті Айзаной в західній частині Туреччини археологи знайшли вхідні ворота святилища Храму Зевса. Це стародавнє місто було побудовано близько 5000 років тому.

Завідувач кафедри археології Університету Думлупинар професор Гекхан Джошкун розповів:

Ми знайшли монументальний вхід зі сходами в святилище Храму Зевса тільки в 2021 році. Нам вдається знаходити залишки цієї споруди майже кожен день. Після закінчення робіт конструкція буде відновлена. Ми намагаємося, щоб відвідувачі пройшли через агору та пройшли через ці монументальні вхідні ворота на територію храму, як це було в стародавні часи

На території розкопок вчені виявили велику цистерну глибиною 6,5 метра. Керівник групи розкопок і професор археології Університету Ван Юзюнджю Їл повідомив:

Прийнято вважати, що храм походить з урартської епохи, як і замок Ван, але ми бачимо, що він використовувався в середні століття. Це місце було побудовано близько 2800 років тому. Це можна зрозуміти по керамічним предметам, цистернам і міським стінам

 

 

 

 

 

 

Back to top button