Цікаве

Археологічні розкопки – У Бахрейні виявили штучний острів, якому 1200 років – 1News


Фото з відкритих джерел

Раніше вважалося, що острів виник у результаті якогось природного явища

У Бахрейні археологи під час розкопок у місті Мухаррак виявили штучний острів. Він був створений посеред моря навколо джерела прісної води близько 1200 тому. Про це повідомляє Newsofbahrain.com.

Зазаначається, що британська команда археологів на чолі з професором Робертом Картером при Управлінні старовини й культури Бахрейну наприкінці січня розпочали розкопки на історичному острові Аль-Сайя, розташованому біля узбережжя Бусайтіна.

Виявилося, що на відміну від попередніх уявлень, острів був створений людиною. Раніше вважалося, що острів виник у результаті якогось природного явища.

За словами доктора Аль-Махарі, “історичний острів є одним із найстаріших прикладів практики заповнення моря”.

Дослідження також показали, що Аль-Сайя мав вирішальну роль в історії видобутку перлів Бахрейну, який був відомий своїми прісноводними джерелами. Ці джерела відомі під назвами Кавкаб чи Чочаб.

Попередні результати розкопок показали, що острів грав роль станції водопостачання, що датується початком ісламської епохи, а можливо, навіть раніше.

Підкреслюється, що у давнину для того, щоб створити острів, люди спочатку будували цистерну або водний резервуар навколо джерела, щоб заповнити його прісною водою, що надходить зі скелястого морського дна. Навколо нього потім створювалася товста кругова стіна, яка формувала невеликий острів менше ніж 20 метрів завширшки. Далі стіна зміцнювалася ще однією зігнутою стіною, утворюючи острів завширшки 40 метрів.

Професор Роберт Картер наголосив, що острів “мав велику роль у професії видобутку перлів у Бахрейні протягом понад 1200 років”.

На більшій частині острова знайшли старі купи раковин перлинних устриць, перемішані з керамікою часів VII-VIII століття нашої ери.

Підкреслюється, що це перше систематичне морське та підводне археологічне дослідження, яке проводиться у Бахрейні. 

1News за темою: У Швейцарії під час розкопок виявили давньоримський амфітеатр

Нагадаємо, раніше ми писали, що у стародавньому місті Германікея в південно-східній провінції Туреччини Кахраманмараш — знайшли стародавню мозаїку. На ній зображено бенкет на відкритому повітрі, під час якого три жінки танцюють під музику.

 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button