Цікаве

Апарат NASA зробив знімок крижаного потоку на Марсі

Апарат NASA зробив знімок крижаного потоку на Марсі

Фото: NASA
апарат Mars Reconnaissance Orbiter зробив фото крижаного потоку на Марсі

Дослідники зазначили, що навіть після того, як лід тане або випаровується, то віднесені потоки гірських порід залишаються на місці.

Космічний апарат NASA відобразив рух крижаних потоків на Марсі. Про це повідомляє Mashable.

За словами вчених, навколо Червоної планети обертається орбітальний апарат Mars Reconnaissance Orbiter, який оснащений камерою HiRISE і за її допомогою планетологи отримали новий знімок, який був зроблений з висоти майже 300 км над поверхнею Марса.На ньому знімку видно потік льоду, який повільно переміщується.

Зазначається, що замерзлий лід на Марсі можна виявити не тільки в полярних регіонах, на цій планеті дуже багато форм рельєфу, які нагадують льодовики. На території помірніших районів планети можна виявити повільні крижані потоки.

Наприклад, новий знімок марсіанської поверхні демонструє такий потік, що розташований на 37-й паралелі. За словами вчених, цей потік рухається дуже повільно та формується на кам’янистих уламках усередині долин і кратерів.

Коли лід стікає по скелях, то каміння та місцевий ґрунт відриваються від навколишнього ландшафту, переносяться вздовж руху крижаного потоку, також потрапляють всередину нього. Хоча цей процес поступовий і може зайняти тисячі років або більше, він створює сліди, які розкривають історію руху льоду.

 NASA

Раніше повідомлялося, що космічний телескоп Евклід надіслав на Землю перші в історії зображення “темного Всесвіту”.

Вертоліт NASA зробив нові світлини Марса

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button