Цікаве

Американські телеканали відмовились транслювати церемонію вручення премії “Золотий глобус”

Усе через те, що журі премії не відображає в достатній мірі різноманітність американського суспільства

Телекомпанія NBC, яка традиційно вела трансляцію церемонії вручення премії “Золотий глобус”, не буде робити це в 2022 році через те, що журі не відображає в достатній мірі різноманітність американського суспільства.

Про це інформує 1NEWS.

“Ми продовжуємо вірити, що Асоціація іноземних журналістів, акредитованих при Голлівуді (саме її члени займаються визначенням володарів премії. — ред.) серйозно налаштована щодо масштабних реформ. Однак зміни такого роду вимагають часу і зусиль, і ми вважаємо, що асоціації потрібен час, щоб все зробити правильно”, — наголошується в повідомленні прес-служби телеканалу.

Хто буде транслювати вручення премій в 2022 році, поки невідомо.

У лютому 2021 року газета Los Angeles Times повідомила про повну відсутність в журі премії, що складається з 87 журналістів, темношкірих. Організатори обіцяли виправити це упущення і “зробити необхідні зміни” як в самій організації, так і “в індустрії в цілому”.

Премія “Золотий глобус”, щорічно присуджується Асоціацією іноземних журналістів, акредитованих при Голлівуді, за престижністю поступається в США лише “Оскару”. Нагорода вручається за підсумками минулого року в більш ніж двох десятках категорій, що охоплюють кінематограф і телебачення.

Джерело: УНН

Back to top button