Цікаве

Amazon почала скуповувати літаки

Експерти кажуть, що купівля власних літаків дозволить Amazon стати більш потужним гравцем у сфері логістики, а можливо, й лідером

Компанія Amazon вперше купила літаки до свого аерофлоту, оскільки розширює свою мережу авіаперевезень.

11 літаків Boeing 767-300 “підтримають зростаючу клієнтську базу Amazon”, – інформує 1NEWS.

Amazon почала використовувати літаки в 2016 році, але вони були в оренді.

Експерти кажуть, що купівля власних літаків дозволить Amazon стати більш потужним гравцем у сфері логістики, а можливо, й лідером.

“Важливо, що Amazon придбала літаки, а не орендувала, оскільки це має знизити загальні витрати на весь час їх використання, дати більший контроль над швидкістю, надійністю і якістю обслуговування, а також прискорити закріплення бренду як справжнього гравця в конкурентному світі авіаперевезень”, – зазначає Мішель Муні, кореспондентка Logistics Manager.

Керівник Amazon Джефф Безос, якого вважають найбагатшою людиною в світі, “використовує логістику як секретну зброю”, сказав Гонсало де ла Мата з компанії Molzi, яка надає консультації щодо роботи з Amazon.

Ціни на літаки різко впали за останній рік, оскільки попит на авіаперельоти знизився на тлі різних глобальних обмежень.

Amazon оголосила, що купила 11 вживаних пасажирських літаків Boeing 767-300 в американських авіакомпаній Delta та WestJet, які опинилися у складному становищі.

“Наша мета полягає в тому, щоб продовжувати надавати клієнтам по всій території США те, що вони очікують від Amazon, і купівля власних літаків – природний наступний крок до цієї мети”, – пояснює Сара Роадс, віцепрезидентка Amazon Global Air.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button