Цікаве

Амарант: суперфуд, який потрібно додати в свій раціон

Амарант – це однорічна трав’яниста рослина, яка протягом кількох століть допомагала годувати населення Азії та Центральної Америки.

На території Європи вона довгий час вважалася бур’яном, і тільки в 90-х роках її споживання стало поширюватися.

Сьогодні амарант є одним із найбільш цінних суперпродуктів у сфері харчування, розповідає 1News.

Водночас він вважається псевдозлаком, тому що не належить до зернових культур, але все ж ставиться в один ряд із рисом, житом і пшеницею.

1. Не містить глютен: амарант є безглютенових продуктом, тому дозволений людям, які хворіють на целіакію.

2. Багатий на клітковину: в 100 г амаранту міститься майже 7 г клітковини, що більш ніж утричі перевищує вміст в інших злаках, як-от у рисі. Висока кількість клітковини робить його панацеєю для кишечника. Крім поліпшення перистальтики, амарант допомагає відновити адекватну кишкову флору. Крім того, ті ж самі волокна значно покращують метаболічний і, зокрема, глікемічний вплив, що робить його придатним продуктом для пацієнтів з діабетом.

3. Багатий на білок: в 100 г амаранту є 13,5 г білка, завдяки чому він вважається одним із найбагатших джерел білка серед злаків.

4. Багатий на калій: кількість калію в п’ять разів вище, ніж у інших злаків, тому амарант є цінним джерелом цього мінералу, а також заліза, кальцію і магнію.

5. Багатий на вітаміни групи В, що корисні для оптимізації метаболізму.

Джерело: giallozafferano.it

Останні новини

Back to top button