Цікаве

Активний спосіб життя знижує ризик передчасної смерті на 70%

Активний спосіб життя знижує ризик діабету, серцевих захворювань,раку та інших хвороб, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Є безліч доказів, що підтверджують користь для здоров’я від регулярних вправ. Головний з них – збільшення тривалості життя за рахунок зниження ризику смерті від безлічі хронічних захворювань. Нове дослідження показало, що проста вправа з низькою інтенсивністю може знизити ризик смерті на 70 відсотків.

Згідно з новим дослідженням, збільшення щоденної кількості кроків може знизити ризик смерті.

Дослідники хотіли з’ясувати, чи пов’язані велика кількість щоденних кроків з більш низьким ризиком загальної смертності.

Вони мали намір оцінити зв’язок кількості кроків в день з передчасною (вік 41-65 років) смертністю від усіх причин серед чоловіків і жінок.

Вік учасників від 38 до 50 років, з 2005 по 2006 рік вони носили акселерометр.

За учасниками спостерігали в середньому 10,8 років. Дані були проаналізовані в 2020 і 2021 роках.

Інтенсивність кроку була розділена на три групи: низька (менше 7000 кроків в день), помірна (7000-9999 кроків в день) і висока (більше 10 000 кроків на день).

Провівши аналіз даних, дослідники виявили, що більш високі щоденні кроки були пов’язані з більш низьким ризиком смертності від усіх причин.

Дорослі, що робили не менше 7000 кроків в день, в порівнянні з тими, хто робить менше 7000 кроків в день, мають приблизно на 50-70 відсотків менший ризик смерті.

Не було ніякого зв’язку між інтенсивністю кроку і смертністю, незалежно від поправки на обсяг кроку.

У своїх заключних зауваженнях дослідники відзначили, що більш високий щоденний обсяг кроків був пов’язаний з більш низьким ризиком передчасної смертності від усіх причин серед жінок і чоловіків середнього віку.

 

 

 

Back to top button